سن مناسب جراحی تعویض مفصل زانو چه سنی است؟

سن مناسب جراحی تعویض مفصل زانو چه سنی است
آنچه می خوانید...

سن مناسب جراحی تعویض مفصل زانو چه سنی است؟

شما هم جز کسانی هستید که تعویض مفصل زانو یا جراحی مفصل خود را به تعویق می اندازید؟ آیا فکر می کنید که در سن مناسب برای تعویض مفصل نیستید؟ این سوالات معمولا در افرادی که با مشکلات زانو مواجه هستند، رایج است. هیچ مرحله مناسبی در زندگی برای جراحی مفصل وجود ندارد. در گذشته پزشکان معتقد بودند که اغلب بیماران در سنین بالا نیاز به جراحی پیدا می کنند اما امروزه به دلیل سبک زندگی کم تحرک، رژیم غذایی نامناسب و چاقی، نظر متخصصان تغییر کرده است. همان طور که شما هم در اطراف خود مشاهده می کنید، افراد بیشتری در سنین پایین از آرتروز و سایر بیماری های مفصلی رنج می برند. اگر شما هم به دنبال سن مناسب جراحی تعویض مفصل زانو هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو

عموما سن خاصی به عنوان “مناسب ترین سن” برای جراحی زانو در گرفته نمی شود. هر بیمار با توجه به شرایط فیزیکی و شدت بیماری، مورد بررسی قرار می گیرد. تمام گزینه های درمانی برای رفع اختلال بیمار در نظر گرفته می شود که یکی از آن ها تعویض مفصل زانو است. این جراحی بدون در نظر گرفتن سن، در صورت تشخیص جراح، تجویز می شود. در درمان های گذشته، جراحی مفصل زانو بیشتر برای بیماران مسنی تجویز می شد که قابلیت های عملکردی محدودی داشتند. به این دلیل که عده زیادی از بیماران پس از جراحی ناراضی بودند، به خصوص زمانی که در سن پایین جراحی می کردند. با این حال، توسط کاشت های مدرن، تکنیک های جراحی و همچنین درک بهتر ما از توانبخشی پس از جراحی، بیماران جوان تر نیز جراحی های موفقیت آمیز خواهند داشت.

سن مناسب جراحی تعویض مفصل زانو چه سنی است
سن مناسب جراحی تعویض مفصل زانو چه سنی است

عوارض احتمالی جراحی تعویض مفصل زانو در جوانان

برخی از پزشکان متخصص ممکن است به دلیل کم بودن سن، از شما بخواهند جراحی تعویض مفصل زانو را به تعویق بی اندازید. این تصمیم به دلایلی که در ادامه به آن اشاره می کنیم گرفته می شود.

  • طول عمر ایمپلنت ها: یک جراح حرفه ای می داند که ایمپلنت ها و مفاصل مصنوعی، طول عمر مشخصی دارند. پس از طی کردن عمر مفید، نیاز به تعویض دارند و به همین دلیل تا زمانی که وضعیت شما وخیم نباشد، پزشک توصیه می کند جراحی تعویض مفصل را به تعویق بی اندازید.
  • فرسودگی پروتز: از آنجایی که افراد جوان فعال تر هستند و تحرک بیشتری دارند، پروتزها زودتر فرسوده می شوند. اگر در سنین خیلی پایین مفصل زانوی خود را جراحی کنید، ممکن است 15 یا 20 سال بعد، نیاز به تعویض مجدد داشته باشد. احتمال شکست پروتز هم در سنین پایین بیشتر است و بر کارایی مفصل آسیب دیده تاثیر می گذارد.

عوارض به تاخیر انداختن جراحی تعویض مفصل زانو

درصد زیادی از بیمارانی که نیاز به جراحی مفصل زانو دارند، انجام آن را به تاخیر می اندازند که می تواند مشکلات زیادی به وجود بیاورد.

  • محدودیت حرکت پیش از عمل: التهاب مفاصل باعث آسیب و محدودیت حرکتی در قسمت زانو می شود. از دست دادن تحرک به این معنی است که بیمار نمی تواند ورزش کند یا فعالیت بدنی کافی داشته باشد. این موارد می توانند منجر به سایر مشکلات سلامتی مرتبط با کم تحرکی بشوند. ابتلا به افسردگی نیز با کم تر شدن تحرک افزایش پیدا می کند و به طور کلی زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • محدودیت حرکت پس از عمل: هنگامی که شما سال ها جراحی مفصل زانو را به تعویق انداخته باشید، بعد از جراحی نتیجه مطلوب را نخواهید گرفت. هرچه زودتر عمل کنید، تحرک بعد از عمل برای شما آسان تر خواهد بود. در نتیجه دوران نقاهت و روند بهبودی را با سرعت و موفقیت بیشتری طی خواهید کرد.
سن مناسب جراحی تعویض مفصل زانو چه سنی است
سن مناسب جراحی تعویض مفصل زانو چه سنی است

بهترین پزشک جراحی تعویض مفصل زانو

تصمیم گیری در مورد بهترین سن برای جراحی تعویض مفصل زانو، به تشخیص جراح و میزان آسیبی که به زانو وارد شده بستگی دارد. آسیب های مفصلی بر روی هر فرد، تاثیرات متفاوتی می گذارد. دکتر شهبازی، متخصص و جراح ارتوپد، به صورت تخصصی جراحی های تعویض مفصل زانو را انجام می دهند. دکتر شهبازی، بر اساس علائم هر بیمار و شرایط مختص هر فرد، مراحل درمان و توانبخشی که بهترین نتیجه را بدهد، برای بیماران در نظر می گیرند. برای دریافت نوبت و مشاوره می توانید از طریق سایت اقدام کنید یا با شماره های مطب تماس بگیرید.

 

دکتر فرهاد شهبازی

جراح ارتوپدی
متخصص جراحی مفصل زانو

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x